Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat

Printeaza

O reteta de ciorba de peste din: patrunjel, peste, morcov, telina, ceapa, praz, usturoi, rosii, ardei gras, fasole rosie, boabe de porumb, pasta de tomate, marar, rozmarin si ulei.

Ingrediente:Ciorba de peste cu rozmarin sau marar tocat

  • un kilogram de peşte
  • pătrunjel
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • o ceapă
  • un fir de praz
  • usturoi
  • 4 roşii
  • un ardei gras
  • 100 g fasole roşie
  • 100 g boabe de porumb din conservă
  • o lingură de pastă de tomate
  • mărar
  • rozmarin
  • ulei

 

Mod de preparare:

Inmoaie cu o seară înainte, se fierbe şi se pune într-un castron. Peştele se curăţă, se eviscerează, se taie în bucăţi mai mici şi se spală. Morcovul, rădăcina de pătrun­jel şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari.

Prazul şi ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se pun lângă legumele rase. Se călesc legumele în trei linguri de ulei, apoi se pun la fiert în doi litri de apă.

Când legumele sunt aproape fierte se adaugă ardeiul curăţat de seminţe şi tăiat julien, roşiile date pe râzătoare şi pasta de tomate dizolvată în puţină apă.

Se fierbe zece minute, se pre­sară fasolea şi porumbul, ustu­roiul pisat şi se adaugă bucăţile de peşte. Se fierbe la foc mediu 15 minute, se opreşte focul şi se serveşte. Se serveşte fierbinte sau caldă, cu rozmarin sau mărar tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.