Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi

Printeaza

Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi din: cartofi, praz, supa de legume, smantana, sare, piper, sile de stiuca, lamaie, marar, slaninuta.

Ciorba_de_peste_cu_praz_slanina_si_cartofi

Ingrediente:

  • 400 g cartofi
  • 2 fire praz
  • 500 ml supă de legume
  • 200 ml smântână
  • sare, piper
  • 150 g file de ştiucă
  • 1/2 lămâie
  • 1/2 legătură mărar
  • 2 felii slăninuţă

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi tai bucăţi. Cureţi prazul şi-l tai rondele. Intr-o oală pui supa de legume, cartofii, prazul, acoperi apoi oala şi laşi să fiarbă 20 de minute.

După ce legumele au fiert, le pasezi, dar nu foarte mărunt. Adaugi smân­tână şi condimentezi cu sare şi piper. Speli peştele, îl tai mai întâi pe lung, apoi pe lat.

Il rulezi şi îl fixezi cu scobitori. Pui la fiert 500 ml apă, cu sare, piper, felii de lă­mâie şi mărar. Laşi peşteleinăun- tru timp de 3-4 minute.

Slăninuţă,tăiată fâşii, o prăjeşti şi o laşi să se scurgă de grăsime. Pui supa de cartofi în farfurii adânci, cu ron­dele de peşte şi cu slăninuţă. O serveşti ornată cu mărar.

Ciorba de peste cu praz, slanina si cartofi

Ciorba_de_peste_cu_praz_slanina_si_cartofi

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.