Ciorbă de peşte cu orez

Printeaza

Ciorbă de peşte cu orez

Ciorbă de peşte cu orez

Ingrediente:

  • 600 g peşte mic
  • două cepe
  • un morcov
  • un ardei gras
  • 500 g conopidă
  • 300 g orez
  • 700 g roşii
  • 350 ml zeamă de varză
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • pătrunjel
  • ardei iute

Preparare:

Peştele se curăţă, se eviscerează şi se pune într-un vas cu apă rece. Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă în cubuleţe sau se lasă întregi. Morcovul se curăţă de coajă, se dă pe răzătoarea cu ochiuri marii sau se toacă în cubuleţe.

Conopida se rupe bucheţele şi se spală. Ardeiul se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Roşiile se opăresc timp de cinci minute în apă clocotită, se curăţă de pieliţă şi se toacă.

Se pune la fiert o oală cu trei litri de apă, se adaugă sare după gust, cepele şi morcovul tocat. Se lasă să se înmoaie legumele, se pun bucheţelele de conopidă şi orezul. Când orezul este aproape fiert, se adaugă peştele, uleiul, roşiile tocate şi zeama de varză.

Se lasă să mai fiarbă 15 minute, se stinge focul şi se presară pătrunjel tocat. Se acoperă oala şi se lasă să se întrepătrundă aromele.

Ciorba

Ciorbă de peşte cu orez.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de peste si o prepar de fiecare data cand am ocazia. Eu o fac cu crap sau caras.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.