Ciorbă de peste cu măsline şi capere

Printeaza

Ciorbă de peste cu măsline şi capere din: file de crap, masline negre, capere, ceapa, morcov, usturoi, ardei gras, ulei, frunze de telina, suc de rosii, frunza de dafin, pasta de rosii, boia iute, boabe de piper, frunze de patrunjel, sare, lamaie, leustean.

Mod de preparare:Ciorba_de_peste_cu_masline_si_capere

  • 500 g file de crap
  • 70 g masline negre fara samburi
  • 1 lingurita capere conservate in otet
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 catel de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 2 linguri ulei
  • 1/2 lingurita frunze de telina uscata
  • 50 ml suc de rosii
  • 1 frunza de dafin
  • 2 linguri pasta de rosii
  • 1 varf de cutit boia iute
  • 5-6 boabe de piper
  • cateva frunze de patrunjel
  • sare
  • 1 lamaie
  • 1 legatura leustean

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli legumele. Toci mărunt ceapa, ustu¬roiul şi ardeiul.

Razi fin morcovul. încingi uleiul în oala pentru ciorbă şi căleşti ceapa, iar după ce devine transparentă, pui morcovul şi ardeiul gras.

Continui să le căleşti amestecând uşor, după care pui usturoiul şi peştele, pe care îl întorci timp de 1 minut pe toate părţile.

Stingi cu 2 litri de apă, adaugi măslinele tăiate rondele, caperele, ţelina, sucul şi pasta de roşii, condimentele, verdeaţa fin tocată şi sare după gust.

După 10 minute iei vasul de pe foc, acreşti cu zeamă de lămâie şi presari frunze de leuştean proaspăt tocate.

Ciorbă de peste cu măsline şi capere

Ciorba_de_peste_cu_masline_si_capere

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.