Ciorbă de peşte si scoici

Printeaza

 Ciorbă de peşte

Ingrediente:Ciorbă de peşte si scoici

  • 2 cepe mari, tocate
  • 6 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură amestec de verdeţuri
  • 50 cl de vin alb sec
  • 1 roşie mare
  • 1 linguriţă de piper dulce
  • 1/2 linguriţă de piper cayenne
  • 1 cap de merluciu
  • 600 g ţipar de mare
  • 600 g file de mihalţ
  • 8 langustine
  • 1 kg de scoici
  • pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Căliţi ceapa într-o cratiţă, în 2 linguri de ulei de măsli­ne. Când este pe jumătate gata, adăugaţi usturoiul pisat şi legătura de verdeţuri asortate. Turnaţi vinul alb, adăugaţi roşia tăiată în patru, cele două feluri de piper şi capul de merluciu.

Lăsaţi să scadă la jumă­tate. Adăugaţi un litru de apă şi fierbeţi la foc mic timp de 45 de minute. Lăsaţi 15 minute să se răcească. Tranşaţi mihalţul şi ţiparul. într-o oală înaltă, căliţi bucăţile de peşte în 4 linguri de ulei de măsline. Săraţi şi piperaţi.

Adăugaţi langustinele şi turnaţi supa. Incălziţi până la fierbere, adăugaţi scoicile, lăsaţi supa să se îngroaşe timp de câteva minute, până când scoicile se deschid. Condimentaţi după gust.

Serviţi în farfurii mari de supă (sau în boluri) şi presă­raţi deasupra pătrunjel tocat.

 

Pofta bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.