Ciorba de perisoare de pui

Printeaza

Ciorba de perisoare de pui din: carne de pui, ceapa, orez, paprika, morcovi, ardei, pastarnac, telina, patrunjel, leustean, marar, rosie, gulie, smantana.

Ingrediente:Ciorba de perisoare de pui

  • 600 g carne tocată de pui
  • 2 cepe
  • 6 linguri orez
  • 2 albuşuri
  • 1 linguriţă rasă paprika dulce
  • 3 morcovi
  • 1 ardei
  • 1 păstârnac
  • 1 ţelină mică
  • 1 rădăcină pătrunjel
  • 1 gulie
  • 1 roşie mare
  • 200 g smântână
  • pătrunjel
  • mărar
  • leuştean
  • sare
  • piper
  • borş

 

Mod de preparare:

Morcovii, ardeiul, păstârnacul, ţelina, pătrunjelul, gulia şi 1 ceapă le cureţi, le speli bine şi le tai cubuleţe, apoi le pui într-o oală cu 4 1 de apă şi le fierbi.

Separat, opăreşti, 2 minute, 3 linguri de orez în 500 ml de apă, îl scurgi şi îl treci pe sub jet de apă rece. Amesteci carnea cu orezul, cu cea de-a 2-a ceapă şi cu 1 mână de pătrunjel tăiat fin.

Condimentezi cu sare, piper şi paprika, după gust. Formezi perişoare şi le laşi deoparte.

Când legumele încep să fiarbă, adaugi în zeamă cele 3 linguri de orez rămas, bine spălat, perişoarele şi sare, după gust. După 20 de minute pui roşia descojită şi tăiată cubuleţe.

Laşi câteva minute să se combine aromele, adaugi borş, fiert separat, atât cât vrei să fie de acră ciorba, mai ţii câteva minute şi opreşti focul. Presari mărar, pătrunjel şi leuştean.

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

Ciorba de perisoare cu legume

Reteta zilei: Ciorba de perisoare cu legume

Ciorba de perisoare cu legume ocupa un loc fruntas in topul celor mai bune ciorbe. Sanatoasa si hranitoare, ciorba de perisoare cu legume este alegerea perfecta pentru tine si pentru cei dragi.   Ingrediente: 2 morcovi 1/2 fir praz 1 pastarnac 1/2 telina o ceapa rosie 2 ardei rosii 1 cana bulion de rosii patrunjel […]

 

Reteta zilei: Ciorba de perişoare cu carne de vita si porc

Ciorba de perisoare cu carne de vita si porc din: ulei de masline, ceapa, usturoi, frunza de dafin, supa de carne de vita, rosii, sos de rosii, coriandru, carne de vita, carne de porc, faina de porumb, lapte, ou, sare, piper negru, chimen si orez. Ingrediente: 2 linguri de ulei de masline 2 3/4 cesti […]

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Ciorba de perisoare se numara printre preferatele copiilor. Este foarte buna. Chiar astazi o sa fac o ciorba de perisoare de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.