Ciorba de perisoare cu orez

Printeaza

Ciorba de perisoare cu orez din: apa, bors, ceapa, morcovi, ardei gras, pastarnac, telina, rosie, patrunjel, marar, orez, ulei, oua, carne tocata, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba_de_perisoare_cu_orez

  • 2 l apa
  • 1 l bors
  • 2 cepe medii
  • 3 morcovi
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 pastarnac
  • 1/2 telina
  • 1 rosie mare
  • patrunjel si marar
  • 100 g orez
  • 3 linguri de ulei
  • 1 ceapa medie
  • 2 oua
  • 500 g carne tocata combinata (por si vita)
  • sare si piper

 

Mod de preparare:

Cureţi şi dai prin râzătoare rădăcinoasele. Le pui într-o oală cu un pic de ulei, mai puţin roşia şi ardeiul gras, şi le laşi la călit câteva minute.

Când s-au înmuiat, adaugi apa şi, după 10 minute, roşia şi ardeiul gras tăiate.

Laşi ta fiert 30 de minute, între timp, faci amestecul pentru perişoare. Intr-un bol, pui carnea, orezul, un vârf de sare, piper, 2 ouă, pătrunjelul şi mărarul tocate.

Amesteci bine. Cu mâinile umezite în permanenţă, modelezi perişoarele, de dimensiunea unei nuci.

Când majoritatea legumelor sunt gata, adaugi borşul şi biluţele de carne, pe rând.

Laşi să fiarbă până când acestea se ridică la suprafaţă. Spre sfârşit, sărezi şi presari pătrunjelul. Inchizi focul şi acoperi oala cu un capac.

Ciorba de perisoare cu orez

Ciorba_de_perisoare_cu_orez

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.