Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi

Printeaza

Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi din: carne tocată de porc, cartofi, usturoi, ou, făină, ulei, smântână, cuburi de supă, sare, piper măcinat, boia de ardei, oţet.

Ciorba de perisoare ceheasca cu usturoi

Ingrediente:

  • 200 g carne tocată de porc
  • 400 g cartofi
  • 1 căţel de usturoi
  • 1 ou
  • 2 linguri de făină
  • 2 linguri de ulei
  • 100 ml smântână
  • 2 cuburi de supă
  • sare
  • piper măcinat
  • un vârf de cuţit de boia de ardei
  • oţet

Mod de preparare:

Uleiul se încinge, se presară cu boia şi se stinge cu 2 litri de apă; se adaugă piperul şi cuburile de supă.

Intre timp, se dau cartofii pe râzătoare, se storc cu mâna şi se amestecă cu carnea tocată, cu oul, cu usturoiul tocat mărunt, sarea, piperul măcinat şi făina.

Se frământă bine, iar dacă nu este destul de vârtos, se adaugă puţină făină.

Din această com­poziţie se fac perişoare mici şi se pun la fiert în supa cloco­tită, la foc mic.

Se fierb aproximativ 15 mjnute, apoi se scot şi se aşază în farfurii.

In zeama rămasă se adaugă o pastă din făină şi smântână, se acreşte cu puţin oţet şi se strecoa­ră peste perişoare.

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de perisoare cu dovleac

Ciorba de perisoare cu dovleac din: carne tocata de pui, ou, dovleac, ceapa, morcov, telina, zeama de lamaie, orez, cartofi, rosii, patrunjel. Ingrediente: 500 g carne tocata de pui 1 ou 1 felie de 200 g dovleac 1 ceapa 1 morcov 1/2 telina mica zeama de lamaie 2 linguri orez 2-3 cartofi 2 rosii 1 […]

 

Ciorbă de legume cu perisoare

Ciorba de perisoare cu orez si legume

Ciorba de perisoare cu orez si legume din: carne tocata, orez, ulei, ou, apa, morcov, pastarnac, telina, ceapa, lamaie, sare, piper, smantana, leustean, bulion. Ingrediente: 650 g carne tocata 100 g orez 4 linguri ulei 1 ou 3 l apa 1 morcov 1 bucata pastarnac (aprox. 500 g) 100 g telina o ceapa 1 lamaie […]

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.