Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci

Printeaza

Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci din: morcov, arei, pastarnac, telina, zeama de varza, sare, piper, rosie, verdeata, orez, ceapa, nuca.

Ingrediente:Ciorba de pastarnac cu perisoare de nuci

Pentru ciorbă:

  • 1 morcov
  • 1 ardei roşu
  • 2 rădăcini de păstârnac
  • 1/2 ţelină mică
  • 500 ml zeamă de varză acră
  • sare
  • piper
  • 1 roşie
  • 1 lingură verdeaţă tocată (leuştean şi pătrunjel verde)

Pentru perişoare:

  • 1 cană (250 ml) orez fiert
  • 2 cepe
  • 4 linguri nucă măcinată
  • 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli zarzavatul. Morcovul şi ţelina le dai pe răzătoarea mare, tai păstârnacul în rondele subţiri, iar ardeiul curăţat de cotor şi seminţe îl tai fâşii scurte.

Le pui pe toate la fiert într-o oală cu 2,5 I apă uşor sărată. Ceapa tocată mărunt o căleşti puţin în ulei şi o amesteci cu orezul fiert şi cu nuca. Formezi perişoare mici. După ce zarzavatul a fiert, torni în oală zeama de varză fierbinte, pui roşia tăiată cubuleţe, sare şi piper, după gust.

După câteva clocote, pui în ciorbă perişoarele şi laşi să mai fiarbă cam 5 minute. Stingi focul şi presari verdeaţa tocată. Când nu e post, ciorba e mai bună cu smântână pusă în farfurie.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.