Ciorba de pasare (Bors de pasare)

Printeaza

Ciorba de pasare (Bors de pasare) din: carne de gaina/pui, zarzavat, ceapa, ardei, patrunjel, leustean, bors, oua.

Ingrediente:Ciorba de pasare (Bors de pasare)

  • cam 1 kg carne de găină/pui (cap, gât, pipote, partea de jos a picioarelor – ghearele, aripioarele, spatele)
  • zarzavat pentru supă (morcov, păstârnac, rădăcină de pătrunjel, telină)
  • 1 ceapă mare
  • 1 ardei gras
  • pătrunjel verde
  • leuştean verde
  • 1 I borş
  • eventual 2 ouă

 

Mod de preparare:

Carnea se pune la fiert într-o oală cu 2 I apă rece.

Se curăţă zarzavaturile, se spală bine şi apoi se rad pe o râzătoare mare, iar ceapa şi ardeiul se taie în bucăţele mici. Când carnea este aproape fiartă, se adaugă zarzavatul ras sau tocat şi ciorba se lasă să fiarbă în continuare.

Când zarzavatul este fiert, se adaugă borşul (care a fost fiert separat şi curăţat de spumă în prealabil).

Se potriveşte de sare, se adaugă verdeaţă tocată mărunt şi (eventual) cele două ouă bătute (zdrenţe de ou). Se mai dă o dată în clocot şi se serveşte caldă.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.