Ciorba de miel cu sofran si rozmarin

Printeaza

Ciorba de miel cu sofran si rozmarin: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, oua, patrunjel, cimbru, rozmarin, sofran, zeama de lamaie, sare.

Ingrediente: Ciorba_de_miel_cu_sofran_si_rozmarin

  • 650 g carne de miel
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • 3 catei de usturoi
  • 6 linguri de smantana
  • 1 dovlecel mic
  • 3 galbenusuri
  • frunze de patrunjel
  • 1/4 lingurita de cimbru
  • 1/4 lingurita rozmarin
  • citeva fire de sofran
  • zeama de lamaie
  • sare dupa gust

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se taie si se pune la fiert. Ceapa se taie felii si se caleste pana capata o culoare aurie. Se pune la fiert alaturi de carne, impreuna cu morcovul, pastarnacul si usturoiul tocate marunt. Se lasa sa fiarba 1/2 ora.

Se pune sarea si sofranul si se mai fierbe inca 10 minute. Separat se fierbe dovlecelul, cat sa se inmoaie, fara se se zdobeasca. Se bat galbenusurile bine, se amesteca cu smantana.

Supa se ia de pe foc, se acreste cu zeama de lamaie, se adauga dovlecelul, compozitia de ou cu smantana si se aromeaza cu rozmarin si cimbru.

Ciorba de miel cu sofran si rozmarin

Ciorba_de_miel_cu_sofran_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.