Ciorba de miel cu smantana si tarhon (varianta)

Printeaza

Ciorba de miel cu smantana si tahron din: piper, morcovi, telina, galbenusuri, ardei iute, ceapa, otet de vin rosu, sare, smantana, carne de miel, orez si tarhon.

 

Ingrediente:Ciorba de miel

  • 5 gr piper negru
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 3 galbenusuri
  • 2 buc. ardei iute
  • 100 gr ceapa
  • 20 ml otet de vin rosu
  • 10 gr sare
  • 200 gr smantana
  • 1 kg carne de miel
  • 30 gr orez
  • 1 lingura tarhon

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spala foarte bine, se taie bucati si se lasa cateva ore in apa cu 2 linguri de otet.

Se pune apoi la fiert in 4 l de apa rece.Se lasa sa fiara o ora la foc mic.

Separat se calesc in ulei morcovii rasi pe razatoarea cu ochiuri mari , telina si ceapa tocata cat mai fin.

Se adauga in ciorba si se mai lasa sa fiarba 20 de minute, se pune orezul spalat bine. Se condimenteaza dupa gust, se pune otet de pe ardeii iuti ca sa acrim ciorba si se stinge focul.

Se bat galbenusurile cu smantana peste care se toarna treptat un polonic din supa apoi se adauga in oala.

Se serveste cu ardei iuti si tahon tocat fin.

Ciorba de miel cu smantana si tarhon (varianta)

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii

Ciorba de miel cu orez si rosii din: carne de miel, unt, ceapa, rosii, usturoi, orez, verdeata. Ingrediente: 800 g carne de miel 100 g unt o ceapă 3 roşii 3 căţei usturoi 2 litri apă 3 linguri suc de lămâie 100 g orez 50 g făină verdeaţă sare   Mod de preparare: Carnea se […]

Ciorbă de miel tradiţională

Ciorba arabeasca cu carne de miel

Ciorba arabeasca cu carne de miel din: carne de miel, ceapa, suc de rosii, telina, verdeata, ienibahar, hei, otet. Ingrediente: 1 kg carne de miel 150 g morcovi 200 g ceapă 100 ml suc de roşii (proaspăt obţinut, prin pasare) 200 g telină 100 g verdeaţă 10 boabe ienibahar câteva boabe de hei (ingredient cu […]

Ciorba de miel cu legume si orez

Ciorba de miel cu verdeturi

Ciorba de miel cu verdeturi din: cap de miel, coaste, ceapa, morcovi, leustean, orez, bors, sare, piper. Ingrediente: 1/2 cap de miel 400 g coaste de miel 1 ceapă uscată medie 6-7 morcovi noi 1 legătură leuştean 2 linguri orez sare 1 l borş 2 gălbenuşuri   Mod de preparare: Tăiaţi bucăţi cât mai mici […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.