Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

Printeaza

O reteta de ciorba de miel cu, morcovi, patrunjel, telina, pastarnac, orez, leustean, zeama de lamaie sau bors, oua, smantana si sare.

Ingrediente:Ciorbă de miel cu patrunjel verde tocat

  • un cap de miel
  • gâtul şi coada
  • 3-4 morcovi
  • două rădăcini de pătrunjel
  • o rădăcină de ţelină
  • un păstârnac
  • 80 g orez
  • 3-4 legături de leuştean
  • zeamă de lămâie sau borş
  • unul-două ouă pentru dres
  • smântână
  • sare
  • pătrunjel verde tocat

 

Mod de preparare:

Capul, gâtul şi coada se spală bine şi se pun la fiert în apă rece cu puţină sare. Zarzavatul se curăţă, se spală şi se taie cubulşţe. Când ciorba a început să clocotească, se pune zarzavatul şi se lasă 20-25 de minute la fiert.

Se scot capul, gâtul şi coada şi se dezosează. Capul se crapă şi se scoate creierul, care se taie în cubuleţe. Se pune carnea înapoi în ciorbă şi se adaugă orezul ales şi spălat.

Se mai lasă la fiert 10 minute şi se acreşte, după care se toacă leuşteanul, se adaugă în ciorbă şi se mai ţine să dea un clocot.

Se stinge focul şi se lasă vreo cinci minute, după care se bate oul într-o farfurie şi se pune zeamă din ciorbă peste el amestecând continuu, apoi se toarnă în oală.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.