Ciorba de miel cu oua

Printeaza

Ciorba de miel cu oua din: carne de miel, morcovi, telina, praz, ceapa verde, usturoi, cimbru, oua, patrunjel, tarhon, dafin, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Ciorba de miel cu oua

  • 700 g carne de miel
  • 4 cartofi, doi morcovi
  • o felie de ţelină
  • un fir de praz
  • două legături ceapă verde
  • un fir usturoi verde
  • 5 g cimbru
  • 4 ouă
  • o legătură pătrunjel
  • o legătură ţarhon
  • o frunză de dafin
  • 100 ml ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Carnea de miel se spală, se taie bucăţi şi se pune la călit în uleiul de floarea-soarelui. Se scoate carnea din cratiţă şi în locul ei se pune prazul tocat mărunt.

Se căleşte două minute, se adaugă morcovii şi ţelina tăiate julien sau cubuleţe. Se călesc până se înmoaie, se pun într-o oală împreună cu carnea de miel şi doi litri de apă. Se condimentează, se adaugă frunza de dafin, cimbrul, trei litri de apă şi se fierb la foc mediu până se înmoaie carnea.

Când ciorba este aproape g;ata se adaugă ceapa verde şi usturoiul verde tocate mărunt, pătrunjelul şi tarhonul tocate.

Se fierbe cinci minute, se pune în boluri, se aşază deasupra ouă fierte tăiate felii şi se serveşte.

 

Ciorba de miel cu oua

Ciorba de miel cu oua

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.