Ciorba de miel cu leustean

Printeaza

O reteta de ciorba de miel din: ceapa verde, orez, smantana, carne de miel, morcov, leustean, patrunjel verde, ou, sare, piper, telina, apa si bors.

Ingrediente:Ciorba de miel cu leustean

  • 3 fire ceapă verde
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceaşcă smântână
  • 500 g carne de miel
  • 1 morcov
  • 1/2 legătură leuştean proaspăt
  • 1/2 legătură pătrunjel verde
  • 1 ou
  • sare, piper, după gust,
  • 1 ceaşcă ţelină tocată, rădăcină
  • 2-3 l apă
  • 1 ceaşcă borş

Mod de preparare:

Se taie legumele cuburi. Se taie carnea bucăţi şi se pune la fiert, se adună de la suprafată impuritătile cu o spumuitoare. Când începe să se înmoaie carnea se adaugă ţelina, morcovii şi pătrunjelul rădăcină, toate cuburi mari sau mici, după preferință.

Se incorporează orezul clătit înainte în 2-3 ape şi după aceea, ceapa verde mărunțită, un gălbenuş bătut, omogenizat apoi cu 3-4 linguri de ciorbă şi borşul. Se condimentează cu sare şi piper, după gust.

Leuşteanul şi pătrunjelul se adaugă chiar la sfârşit, când toate celelalte ingrediente sunt aproape gata, se mai dă într-un clocot, apoi se ia de pe foc, se lasă 5 minute să se răcească. La servire, fiecare poate adăuga smântână, după gust.

 

Poftă bună!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.