Ciorba de miel ca in Ardeal

Printeaza

O reteta de ciorba de miel ca in Ardel din: carne de miel, morcovi, pastarnac, patrunjel, ceapa, telina, patrunjel, leustean, stevie, ceapa verde, galbenusuri si bors.

Ingrediente Ciorba de miel ca in Ardeal

  • cap de miel si/sau gat , sira, coaste
  • o leg. de morcovi
  • un pastarnac mare
  • o leg de radacina de patrunjel
  • o ceapa mare
  • o telina mica
  • o leg. de patrunjel verde
  • 2 leg. de leustean
  • multa stevie
  • cateva fire de ceapa verde
  • 2 galbenusuri
  • bors

Mod de preparare

Mielul se poate tine la macerat inainte, sau se poate prepera ca atare, dupa gust. Deasemenea se poate arunca prima apa cu spuma si cateva leg de stevie daca se doreste ca ciorba sa nu aiba acel gust pronuntat de miel.

Apoi se ia din nou carnea de miel se pune la fiert si cand este pe jumatate fiarta se adauga zarzavatul taiat dupa preferinta fiecaruia. Se fierb impreuna si cand toate sunt moi se sareaza si se aduga ultimile ingrediente: borsul, stevia (cat mai multa) taiata marunt, leusteanul la fel maruntit si 2-3 fire de ceapa verde maruntite.

Cand si acestea s-au imuiat (ceea ce nu dureza mult -5, 10 min). Se iau 2 galbenusuri se freaca bine, apoi supa se drege de pe foc si se toarna acestea incet in suvoi subtire. Se amesteca bine si se pune pe foc mic amestecand cu grija cateva minute, pana da 2 -3 clocote.

 

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de miel reteta din ardeal
  • ciorba de miel din ardeal
  • ciorba de miel ca in ardeal

1 comentariu

  1. Niculescu Iuliana

    Ciorba asta imi place

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.