Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Printeaza

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde din: mazăre proaspătă, morcovi, radacina de patrunjel, ceapa verde, marar verde, ulei, taitei, sare, piper, ardei gras, zahar.

Ciorba de mazare cu taitei si ceapa verde

Ingrediente:

  • 500 g mazăre proaspătă
  • 2 morcovi
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă verde
  • mărar verde
  • 2 linguri ulei
  • 1 mână de tăiţei
  • sare
  • piper proaspăt măcinat
  • câteva feliuţe de ardei gras
  • 1 linguriţă zahăr

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, o toci mărunt şi o pui la călit în puţin ulei. Când ceapa devine sticloasă, adaugi morcovii şi pătrunjelul tăiate cubuleţe.

Amesteci bine, după care adaugi fâşiuţele de ardei şi mazărea spălată şi bine scursă. Pui 1 cană cu apă şi, după ce legumele sunt aproape gata, torni peste ele aproximativ 3 litri de apă.

Când dă în clocot, adaugi o mână de tâiţei, precum şi sarea şi piperul proaspăt macinat.

Când tăiţeii se ridică la suprafaţă, supa este gata. lei vasul de pe foc, adaugi mărarul tocat fin şi o linguriţă cu zahăr.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.