Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata

Printeaza

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata din: ficat de pui, morcovi, patrunjel, pastarnac, ardei gras, mazare, fasole verde, ceapa verde, macris, marar, leustean, bulion, ulei, sare, piper.

Ciorbe_si_borsuri

Ciorba de macris cu ficatei de pui si verdeata

Ingrediente:

  • 500 g ficat de pui
  • 2 morcovi
  • cate o radacina de patrunjel si pastarnac
  • 1 ardei gras
  • 200 g mazare
  • 200 g fasole verde
  • 1 legatura de ceapa verde
  • 2 gramajoare macris
  • cate o legatura de marar si leustean
  • 100 ml bulion de casa
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Pui la fiert 2 litri de apa. Fierbi separat, in cateva clocote, bucatile de ficat curatate si spalate sub jet de apa. Indepartezi apa in care a fiert ficatul, il clatesti cu apa rece si il pui sa fiarba in continuare in cei 2 litri de apa clocotita din celalalt vas, micsorand focul.

Intr-un vas separat, calesti legumele curatate si taiate dupa preferinta, adaugand periodic supa in care fierbe ficateii de pui. Cand legumele devin al dente, le treci in vasul in care fierbe ficatul si le mai fierbi cateva minute sub capac.

Potrivesti gustul de sare si piper, adaugi macrisul rupt si bulionul, apoi verdeata tocata si stingi focul. Lasi vasul acoperit pana in momentul servirii, pentru a se patrunde aromele.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.