Ciorba de loboda cu ciocanele

Printeaza

Ciorba de loboda cu ciocanele din: ciocanele de pui, bors, loboda, ceapa, ulei, faina, orez, sare, oua, smantana, patrunjel.

Ingrediente:Ciorba de loboda cu ciocanele

  • 4 – 5 ciocănele de pui
  • 1l borş
  • 500 g lobodă
  • 1 ceapă
  • 1 lingură ulei
  • 1 linguriţă făină
  • 3 linguri orez
  • sare
  • 1 gălbenuş
  • 2 linguri smântână
  • mărar şi pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli bine carnea şi o pui la fiert cu puţină sare, având grijă să iei spuma. Alegi loboda, o speli, o mărunţeşti şi, când carnea este aproape fiartă, o pui în oală pes­te carne.

Separat, prăjeşti o cea­pă tocată împreună cu 1 lingură de ulei, pui făina, amesteci şi laşi să se prăjească fără a se rumeni, apoi stingi totul cu apă rece. Amesteci această compoziţie cu ciorba din oală şi laşi să mai dea totul un clocot.

Adaugi borşul fiert separat şi strecurat, sarea şi orezul ales şi spălat. Laşi să fiarbă şi, când orezul este moale, adaugi mărarul şi pătrunjelul to­cate. Serveşti ciorba simplă sau dreasă cu un gălbenuş bătut cu 2 linguri de smântână.

 

Ciorba de loboda cu ciocanele

Ciorba de loboda cu ciocanele

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.