Ciorba de loboda cu ceapa verde

Printeaza

Ciorba de loboda cu ceapa verde din: loboda, ceapa verde, bors, ore, leustean, patrunjel, sare.

Ingrediente:Ciorba de loboda

  • 6 legături lobodă
  • 2 legături ceapă verde
  • 1l borş
  • 3 linguri orez
  • 1 ou
  • câte o legătură de leuştean şi pătrunjel verde
  • sare

Mod de preparare:

Se pun 2 litri de apă la fiert într-o oală. Se curăţă loboda de codiţe şi se spală bine. Când apa clocoteşte se pune loboda, la care se adaugă ceapa verde, curăţată, spălată şi tocată.

Separat, se fierbe borşul, care se adaugă la ciorbă. Se pune şi orezul, spălat şi scurs de apă. Când orezul este fiert, se bate oul şi se adaugă, mestecând continuu ciorbiţa, astfel încât să se formeze „zdrenţe” de ou.

Se sărează după gust, apoi se adaugă verdeaţa, spălată şi tocată mărunt. Ciorba se serveşte rece, cu o lingură de smântână.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.