Ciorba de linte cu miel

Printeaza

O reteta de ciorba de linte cu miel din: carne de miel, morcovi, telina, praz, linte neagra, ceapa, ardei capia, rosii, bors, sare, piper, frunze de dafin, tarhon, smantana, malai si ardei iute.

 

Ingrediente:

  • 500 g carne de miel
  • doi morcovi
  • un sfert de ţelină
  • un fir de praz
  • 200 g linte neagră
  • o ceapă
  • doi ardei capia roşii
  • 4 roşii
  • 400 ml borş
  • sare, piper
  • o frunză de dafin
  • o legătură de tarhon
  • 50 ml ulei
  • smîntînă
  • mălai
  • ardei iute

Preparare:

Carnea de miel se taie în bucăţi mai mici, se spală, se scurge de apă şi se opăreşte zece minute în apă fierbinte.

Ceapa şi prazul se curăţă, se spală şi se taie în bucăţi potrivit de mari.

Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se pune apa la fiert, se adaugă zarzavatul tăiat şi se lasă să fiarbă.

Cînd sînt fierte pe jumătate se pun bucăţile de carne şi uleiul, se adună spuma formată cu o strecurătoare se presară sare, piper şi se adaugă frunza de dafin.

Cînd carnea este aproape fiartă se adaugă ardeiul curăţat de seminţe, tăiat felii mai groase. Roşiile se curăţă de pieliţă, se taie în cuburi sau se dau pe râzătoare.

Se pun în oală, se adaugă borşul, jumătate din verdeaţa tocată şi lintea înmuiată cu o seară înainte.

Se lasă la fiert încă 20 de minute, se opreşte focul şi se adaugă restul de verdeaţă tocată.

Ciorba de linte cu miel

Ciorba de linte cu miel.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.