Ciorba de Linte cu Marar

Printeaza

O reteta simpla si gustoasa de ciorba de linte cu marar din: linte, ceapa, ulei, boia de ardei dulce, faina, morcov, telina si albitura, cimbru, usturoi, rosii sau bulion, sare, otet si marar.

Ingrediente:Ciorba de Linte cu Marar

  • linte 400 g
  • ceapă 60 g
  • ulei 50 ml
  • o linguriţă de boia de ardei dulce
  • o lingură de făină
  • mor­cov 100 g
  • ţelină şi albitură 100 g
  • un praf de cimbru
  • usturoi 20 g
  • roşii proaspete sau în bulion 100 g
  • sare şi oţet după gust
  • o legătură de mărar

 

Mod de preparare:

Lintea se alege de impurităţi, se spală (este indicat dacă se poate să o lăsaţi timp de 10-12 ore – peste noapte – la înmuiat în apă rece), apoi se pune la fiert în apă rece. Ceapa se taie mărunt şi se prăjeşte în ulei.

Se adaugă boiaua de ardei şi faina, şi se prăjesc puţin împreună cu ceapa. Se adaugă la fiert împreună cu morcovul, ţelina şi albitura tăiate mărunt. Se fierbe până ce toate ingredientele sunt pătrunse, apoi se adaugă usturoiul tocat, cimbrul şi roşiile deco­jite şi tăiate cubuleţe.

Se mai lasă la foc mic 10 minute, după care se potriveşte gustul cu sare şi, eventual, puţin oţet. La sfârşit se adaugă mărarul tocat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.