Ciorbă de legume
PrinteazaCiorbă de legume
- 3 cartofi
- 2 cepe
- 1 mână fasole verde
- 2 ardei
- 1 dovlecel
- 1/2 varză
- 1/2 ţelină
- 4-5 roşii
- 3 linguri ulei
- zeamă de lămâie sau 2 căni borş
- verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
- sare
Mod de preparare:
Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul – cubuleţe mici, fasolea – bucăţele de 2 cm, cartoful şi dovlecelul – cubuleţe mari, varza se toacă mărunt, iar ţelina se taie cuburi mici.
Legumele astfel obţinute se pun la fiert în circa 4 litri de apă. Separat, roşiile date prin râzătoare se înăbuşă bine în ulei şi puţină apă.
Când legumele sunt aproape fierte, punem roşiile, apoi borşul sau zeama de lămâie şi se mai fierb 5 minute. Când am oprit focul, punem verdeaţa tocată fin. Se poate servi cu puţină smântână.
Poftă bună!