Ciorbă de legume

Printeaza

Ciorbă de legume

Ingrediente:Ciorbă de legume

  • 3 cartofi
  • 2 cepe
  • 1 mână fasole verde
  • 2 ardei
  • 1 dovlecel
  • 1/2 varză
  • 1/2 ţelină
  • 4-5 roşii
  • 3 linguri ulei
  • zeamă de lămâie sau 2 căni borş
  • verdeaţă (leuştean şi pătrunjel)
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Legumele se spală, se curăţă şi se taie. Ceapa se taie mărunt, morcovul – cubuleţe mici, fasolea – bucăţele de 2 cm, cartoful şi dovlecelul – cubuleţe mari, varza se toacă mărunt, iar ţelina se taie cuburi mici.

Legumele astfel obţinute se pun la fiert în circa 4 litri de apă. Separat, roşiile date prin râzătoare se înăbuşă bine în ulei şi puţină apă.

Când legumele sunt aproape fierte, punem roşiile, apoi borşul sau zeama de lămâie şi se mai fierb 5 minute. Când am oprit focul, punem verdeaţa tocată fin. Se poate servi cu puţină smântână.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.