Ciorba de legume si crutoane

Printeaza

O retete de ciorba cu mazare, paste, ciuperci, rosii, ardei gras, morcov, ceapa, pasta de ardei dulce, ulei de masline, cimbru, frunza de dafin, sare, piper si paine neagra.

Ingrediente:Ciorba de legume si crutoane

  • 500 g mazăre
  • 200 g paste spirală
  • 400 g ciuperci
  • 4 roşii
  • doi ardei graşi
  • un morcov
  • două cepe
  • o lingură de pastă de ardei dulce
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 3 fire de cimbru
  • o frunză de dafin
  • sare
  • piper
  • pâine neagră

 

Mod de preparare:

Morcovul se curăţă de coajă, se spală, se taie cubuleţe sau se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se aşază lângă morcov.

Se pun la fiert doi litri de apă, se adaugă legumele tăiate şi se lasă să fiarbă. Când sunt pe jumătate fierte se pun mazărea, ciupercile spălate şi tăiate în bucăţi mai mici, ardeii graşi curăţaţi de seminţe şi tăiaţi cubuleţe.

Se lasă să fiarbă 15 minute, se adaugă roşiile date pe râzătoare şi pasta de ardei dulce, frunza de dafin, se condimentează şi se ţine să fiarbă încă zece minute. Se adaugă pastele, puţin cimbru şi se lasă pe foc până legumele şi pastele sunt fierte. Dacă este nevoie, se mai adaugă puţină apă caldă.

Cu cinci minute înainte de a opri focul se toarnă uleiul de măsline, se ia oala de pe foc şi se presară restul de cimbru. Se poate servi atât caldă, cât şi rece, cu crutoane de pâine neagră.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.