Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

Printeaza

Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie din: fasole rosie, naut, varza, ardei gras, rosii, ceapa, patrunjel, lamaie, ulei, sare, piper, marar, smantana, iaurt.

Ingrediente:Ciorbă de legume cu năut si fasole roşie

  • 200 g fasole roşie
  • 200 g năut
  • o jumătate de varză creaţă
  • un ardei gras roşu
  • 5 roşii
  • o ceapă
  • un morcov
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o lămâie
  • 4 lin­guri ulei de floarea-soarelui
  • sare
  • piper
  • o legătură mărar
  • smântână
  • iaurt

 

Mod de preparare:

Fasolea roşie şi năutul se pun la înmuiat cu o seară înainte. A doua zi se clătesc şi se fierb în apă cu sare. Morcovul şi rădăcina de pătrun­jel se curăţă de coajă, se spală şi se taie în cubuleţe. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Se pun la fiert trei litri de apă, se adaugă ceapa şi cubuleţele de legume. Se lasă la fiert timp de zece minute, se adaugă uleiul, fasolea şi năutul.

Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe, varza creaţă spălată şi tăiată fideluţă. Se condimentează, se lasă la fiert timp de 20 de minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt.

Se toarnă sucul de lămâie, se presară mărarul şi se opreşte focul. Se acoperă cu un capac şi se lasă deoparte timp de cinci minute, ca să se îmbine aromele. Se serveşte fierbinte sau rece, cu smântână sau iaurt.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.