Ciorba de legume cu galuste de sunca

Printeaza

Ciorba de legume cu galuste de sunca din: morcovi, mazare, radacina de patrunjel, ceapa verde, condiment vegetal, sare, apa, piper, mustar, faina, ulei, ciuperci, şuncă fiartă, făină, ou, pătrunjel şi tarhon.

Ciorba_de_legume_cu_galuste_de_sunca

Ingrediente:

  • 2 morcovi
  • 1 cană mazăre
  • 1 rădăcină de pătrunjel
  • 1 ceapă verde
  • 1 lingură condiment vegetal
  • sare, piper, apă
  • 2 dl smântână
  • 1 lingură muştar
  • 1 linguriţă făină
  • 1 lingură ulei
  • 200 g ciuperci

Pentru găluşte:

  • 100 g şuncă fiartă
  • 3-4 linguri făină
  • 1 ceapă verde
  • 1 ou mare
  • piper
  • frunze de pătrunjel şi tarhon

Mod de preparare:

Toci ceapa şi o pui la călit în puţin ulei încins. Când ceapa s-a în­muiat, adaugi morcovii, rădăci­na de pătrunjel curăţată şi tăiată cubuleţe şi mazărea.

Laşi puţin la răcit, după care adaugi ciupercile spălate şi curăţate (dacă este ne­voie), tăiate felii. Pui condimentul vegetal, sarea şi piperul şi adaugi apă cât să acopere.

Intr-un bol mic pui muştarul, făina şi smântâ­nă. Scoţi 2-3 polonice de zeamă din ciorbă şi o laşi în castron până devine călduţă, după care torni câte puţin peste făină şi ames­teci până se încorporează toată zeama. Adaugi apoi amestecul în ciorba de pe foc, amesteci şi laşi să fiarbă.

Şunca şi ceapa tocată le treci prin maşina de tocat carne. Adaugi oul, făina, sarea şi pipe­rul, frunzele de pătrunjel tocat şi amesteci bine.

Iei cu o linguriţă din compoziţia pentru găluşte şi le pui la fiert în ciorba de pe foc. Când găluştele se ridică la suprafaţă, ciorba este gata. La sfârşit, adaugi tarhon tocat mă­runt, după care poţi servi ciorba.

Ciorba de legume cu galuste de sunca

Ciorba_de_legume_cu_galuste_de_sunca

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.