Ciorba de iepure

Printeaza

Ciorba de iepure din: carne de iepure, vin negru sau alb, sange de iepure, morcovi, ceapa, telina, patrunjel, orez, ulei, piper, cimbru, lamaie.

Ingrediente:Ciorba de iepure

  • 500 g carne de iepure
  • 50 ml de vin negru sau 100 ml de vin alb
  • 100 ml de sânge de iepure
  • 200 g de morcovi
  • 100 g de ceapă
  • o ţelină
  • un pătrunjel
  • 2 linguri de orez
  • o lingură de untură sau ulei
  • pătrunjel verde
  • piper măcinat
  • cimbru
  • o lămâie

 

Mod de preparare:

Se aleg de la iepure bucăţile de carne de la gât şi piept, se spală foarte bine, apoi se pun în sosul pentru marinat de seara până dimineaţa.

Intr-o oală se pun 3-4 l de apă rece, sângele de iepure, vinul alb, carnea scoasă de la marinat, apoi se aşază oala pe foc să fiarbă.

In timpul fierberii, se ia spuma cu o lingură, apoi se adaugă zarzavatul tăiat mărunt sau ras, orezul, după gust cimbru, piper şi jumătate din coaja rasă de lămâie. Se mai poate adăuga puţină grăsime. Ciorba se acreşte cu zeamă de lămâie. Se serveşte cu pătrunjel verde tăiat mărunt.

Dacă se foloseşte vin negru, acesta se adaugă în ciorbă la sfârşit şi se mai lasă puţin să fiarbă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.