Ciorbă de ied

Printeaza

O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 800 g carne de ied
  • 2,5 l apă
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitură
  • 100 g ţelină
  • ceapă
  • 100 g orez
  • 250 g smântână
  • 30 g făină
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare de lămâie
  • 1 legătură verdeaţă
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o speli, o opăreşti cu apă clocotită, apoi o speli în câteva ape reci. Cureţi zarzavatul (morcovii, albitura, ţelina), îl speli şi îl tai cubuleţe, apoi îl înăbuşi în ulei cu adaos de apă. Ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt o pui la fiert într-un vas cu apă şi sare, apoi adaugi şi zarzavatul.

Când zarzavatul este pe jumătate fiert, adaugi carnea, spumezi şi pui orezul (ales şi spălat). Din ouăle bătute şi smântână frecată cu făina prepari un sos pe care îl diluezi cu zeamă fierbinte (din ciorbă) şi îl adaugi în oală, amestecând bine.

Mai fierbi ciorba încă 5 minute, o potriveşti de sare, adaugi şi sarea de lămâie dizolvată sau oţet după gust. La sfârşit, când ai luat-o de pe foc, presari verdeaţa tocată mărunt. Este foarte bună!

Ciorbă de ied

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de ied
  • ciorba de ied cu smantana
  • bors de ied
  • ciorba de iedut
  • reteta ciorba de ied
  • ciorba ied
  • reteta ciorba ied
  • ciorbadeied
  • cum se pregateste ciorba de ied
  • cum se pregateste o ciorba de ied

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.