Ciorbă de ied

O reteta de ciorba de ied din: carne de ied, morcovi, albitura, telina, ceapa, orez, smantana, oua, faina, sare de lamaie, verdeata, ulei si sare.

Ingrediente:

  • 800 g carne de ied
  • 2,5 l apă
  • 200 g morcovi
  • 200 g albitură
  • 100 g ţelină
  • ceapă
  • 100 g orez
  • 250 g smântână
  • 30 g făină
  • 3 ouă
  • un vârf de cuţit de sare de lămâie
  • 1 legătură verdeaţă
  • 100 ml ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Porţionezi carnea, o speli, o opăreşti cu apă clocotită, apoi o speli în câteva ape reci. Cureţi zarzavatul (morcovii, albitura, ţelina), îl speli şi îl tai cubuleţe, apoi îl înăbuşi în ulei cu adaos de apă. Ceapa curăţată, spălată şi tocată mărunt o pui la fiert într-un vas cu apă şi sare, apoi adaugi şi zarzavatul.

Când zarzavatul este pe jumătate fiert, adaugi carnea, spumezi şi pui orezul (ales şi spălat). Din ouăle bătute şi smântână frecată cu făina prepari un sos pe care îl diluezi cu zeamă fierbinte (din ciorbă) şi îl adaugi în oală, amestecând bine.

Mai fierbi ciorba încă 5 minute, o potriveşti de sare, adaugi şi sarea de lămâie dizolvată sau oţet după gust. La sfârşit, când ai luat-o de pe foc, presari verdeaţa tocată mărunt. Este foarte bună!

Ciorbă de ied

Poftă bună!

Incoming search terms:

  • ciorba de ied
  • ciorba de ied cu smantana
  • bors de ied
  • ciorba de iedut
  • ciorba ied
  • reteta ciorba de ied
  • ciorbita de ied
  • reteta bors de ied
  • cioeba de ied
  • ciorba ied cu bors

Tags: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Contact


Read more:
Cotlete_de_porc_cu_prune_coapte_pe_gratar_si_cimbru
Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru

Cotlete de porc cu prune coapte pe gratar si cimbru din: cimbru usacat sau verde, ienibahar, sare, cotlete de porc, prune roşii, ulei de...

Close