Ciorba de gulas din carne de oaie

Printeaza

Ciorba de gulas din carne de oaie

Ingrediente:Ciorba de gulas din carne de oaie

  • 1 kg carne de oaie
  • 1 lingură untură
  • 1 ceapă
  • sare
  • boia de ardei
  • 1 kg cartofi
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • dupa preferinte 1-2 linguriţe smântână

 

Mod de preparare:

Tai carnea în cuburi mari, în­călzeşti untura într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată mărunt, boiaua roşie, sarea şi cubuleţele de carne, le prăjeşti pe toate la foc moderat timp de 15 ninute.

Torni 3 litri de apă clocotită şi laşi si fiarbă 1-1/2 oră.

Când carnea este fiartă, pui cartofii tăiaţi cu­buri (sau felii, batoane), adaugi condimente şi chimen, mai fierbi 10 minute şi serveşti.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Casi varianta gulasul de oaie mi se pare mai bun decat cel de porc dar intotdeauna o sa imi placa mai mult gulasul de vita, cel autentic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.