Ciorbă de gasca cu sfecla

Printeaza

Ciorbă de gasca

Ingrediente:Ciorbă de gasca cu sfecla

  • 1 gâscă
  • 2 morcovi
  • 1 ţelină mică
  • 2 linguri pastă ardei
  • 1 varză mică
  • 3 roşii răscoapte
  • 1 sfeclă roşie mică
  • 1 gulioară
  • 1 lingură paprică
  • 3 foi de dafin
  • 1 ceaşcă lapte
  • 1 pahar oţet
  • 2 linguri miere
  • 2 linguri pastă roşii
  • 2 cepe
  • 1 ceaşcă smântână
  • leuştean
  • 200 g slănină afumată
  • sare
  • piper boabe
  • paprică iute

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte gâscă, se taie bucăţi mici de-un blid cinstit, se pune la fiert în 3 litri de apă puţin sărată, cu ceva boabe de piper .

Se grijesc legumele şi zarzavaturile, se toacă din cuţit, se pun toate deoparte, să aştepte urmarea când gâscă a fiert 1 jumătate de oră, se ia cu polonicul grăsimea cloco­tită şi se aruncă peste legume, să le opărească.

Completăm cu apă din când în când, dacă e nevoie la sfârşit trebuie să rămână cam 2 litri de zeamă (e o ciorbă mai groasă) .Slănina se taie bucăţele şi se pune la prăjit într-o cratiţă încăpătoare .

Când şi-a lăsat untura, se adaugă la prăjit paprica, legumele şi zarzava­turile opărite, cu zeama lor, să se călească, amestecând mereu cam 1 sfert de oră.

Gâscă fierbe înainte, de vreo oră, aşa că se pun în ciorbă şi legumele şi zarzavaturile, plus lapte, foi de dafin, oţet, miere, pastă de ardei, pastă de roşii, să dea în clocote mai mult de 1 jumătate de oră.

Leuşteanul se toacă mărunt smântână se apoşeşte cu un polonic-două de zeamă fierbinte .

Se potriveşte zeama de sare şi boia iute, se mai lasă două-trei clocote şi se dă deoparte.

Se adaugă smântână şi leuşteanul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.