Ciorbă de gâscă
PrinteazaO reteta delicioasa de ciorba de gasca din: carne de gasca, ceapa, patrunjel, morcov, varza, ardei gras, rosii, otet de vin alb, smantana fermentata, salata verde, patrunjel, leustean, boabe piper negru si sare.
- 500 g carne de gâscă
- 1 ceapă
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 morcov
- 250 g varză
- 1 ardei gras
- 1 pahar roşii cuburi în sos tomat
- 1 pahar smântână fermentată
- 2 linguri oţet de vin alb
- 1/2 salată verde
- 1 lingură pătrunjel tocat
- 1 lingură leuştean tocat
- 7-8 boabe piper negru
- 1 linguriţă sare
Mod de preparare:
Tai carnea de gâscă bucăţi, o pui să fiarbă la foc domol în 2 I de apă şi iei spuma de câte ori se formează. După ce carnea nu mai face spumă, adaugi sare şi boabele de piper, continuând fierberea. Cureţi cubuleţe, morcovul şi rădăcina de pătrunjel rondele subţiri, iar salata şi varza le tai pătrate.
După 2 ore de fierbere, adaugi zarzavatul, continuând fierberea. După alte 10 minute, adaugi roşiile cuburi. După alte 10 minute pui salata. Laşi să fiarbă ciorba timp de 5 minute, apoi opreşti focul şi acoperi oala cu un capac. După ce ciorba s-a răcorit puţin, adaugi oţetul şi o dregi cu smântână.
Serveşti ciorba de gasca cu pătrunjel şi leuştean, presărat în farfurie.
Ciorbă de gâscă
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de gasca
- supa de gasca