Ciorba de fasole verde grasa

Printeaza

O reteta de ciorba de fasole verde grasa din: fasole verde, apa, faina, ceapa, sare, ardei gras, rosii, oua, smantana si patrunjel verde.

Ingrediente:Ciorba de fasole verde grasa

  • 500 g fasole verde grasă
  • 2 1 apă
  • 75 g făină
  • 2 linguri iăină pentru rîntaş
  • 2 cepe
  • sare
  • 1 ardei gras
  • 500 g roşii
  • 1-2 ouă
  • 75-100 g smîntînă
  • pătrunjel verde

Mod de preparare:

Curăţăm fasolea grasă, o tăiem în două pe lat, o spălăm şi o scurgem de apă în­tr-o strecurătoare. Apoi opărim păstăile cu apă clocotită, ca să le iasă amăreala.

Facem un rîntajş, adăugăm ceapa to­cată mărunt şi stingem cu apă. Punem fa­solea curăţată într-o oală, turnăm deasu­pra rîntaşul şi apa clocotită, adăugăm sare, ardeiul gras tocat mărunt, roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate mărunt şi lăsăm la foc pînă fierbe fasolea.

Inainte de a servi la masă, dregem ciorba cu ouă bătute la care adăugăm smantînă. Acrim cu puţin oţet, iar apoi presărăm pătrunjel verde tocat.

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.