Ciorba de fasole verde cu verdeata
PrinteazaCiorba de fasole verde cu verdeata din: fasole verde, ceapa, ardei capia, morcovi, pastarnac, radacina patrunjel, telina, dovlecel, rosii, pasta de tomate, bors, verdeata, boia dulce, curry, concentrat de legume, ulei.
- 1 borcan de fasole verde conservata sau 1/2 kg fasole proaspătă
- 1 ceapă
- 1 ardei capia
- 2 morcovi
- 1 păstărnac
- 1 radacina pătrunjel
- 1 ţelină
- 1 dovlecel
- 1/2 kg roşii
- pastă de tomate
- borş
- verdeaţă (leuştean, mărar, pătrunjel)
- 1 linguriţă boia dulce
- 1 linguriţă curry
- concentrat de legume
- ulei
Mod de preparare:
Ceapa tăiată cubuleţe o căleşti în puţin ulei cald, adaugi ardeiul capia cubuleţe, apoi morcovul ras fin. Pul rădăcinoasele date prin răzătoarea mare sau tăiate cubuleţe, după preferinţă. Adaugi apa fiartă şi dovlecelul tăiat cubuleţe.
După ce au fiert legumele, pui pulpa de roşii, fasolea aproape fiartă, puţină pastă de tomate, borşul prefiert şi verdeţurile. Potriveşti de condimente, adaugi concentratul de legume şi acoperi vasul. Serveşti ciorba atât rece cât si caldă, cu smântână sau iaurt.
Ciorba de fasole verde cu verdeata
Pofta buna!