Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel

Printeaza

Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel din: ceapă, ulei, fasole congelata, morcov, telina, rosii, marar, patrunjel, faina, bulion, zeama de lamaie, sare, piper.

Ciorba de fasole verde cu marar si patrunjel

Ingrediente:

  • 1 ceapă
  • 130 ml ulei
  • 800 g fasole congelată
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 4 roşii moi
  • 1 legătură mărar
  • 1 legătură pătrunjel
  • 30 g făină
  • 30 g bulion
  • zeama de la 1 lămâie
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Tai legumele, mai puţin fasolea verde, cubuleţe. încingi uleiul şi căleşti ceapa până devine sticloasă, adaugi morcovul şi ţelina, ames­teci şi torni 2 l de apă clocotită.

Laşi la fiert până când se înmoaie morcovul, apoi adaugi fasolea verde congelată.

Laşi să fiarbă şi puf roşiile date prin râzătoare, ţii 5 minute şi torni bulionul amestecat cu făina şi cu un polonic de zeamă şi mai fierbi încă 10 minute.

Potriveşti gustul de sare şi piper, amesteci şi opreşti focul. Torni zeama de lămâie şi presari mărarul şi pătrunjelul tăiate fin.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna ciorba

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.