Ciorba de fasole verde cu patrunjel

Printeaza

 

O reteta de ciorba de fasole verde, morcovi, ceapa, unt, otet, zahar, rosii, faina, patrunjel verde si sare.Ciorba de fasole verde cu patrunjel

Ingrediente:

  • 1/2 kg fasole verde
  • 2 morcovi
  • 1 ceapă
  • 80 g unt
  • 1 linguriţă oţet
  • 1 linguriţă zahăr
  • 3 roşii
  • 1/2 lingură făină
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare

 

Mod de preparare:

Cureţi ceapa, fasolea verde şi morcovii, tai ceapa şi morcovii mărunt şi le pui la fiert în 2 I de apă cu un praf de sare. Când sunt aproape fierte adaugi fasolea tăiată bucăţi şi laşi să fiarbă încă 20 de minute.

Rumeneşti făina în untul topit, stingi cu un polonic din zeama în care fierb legumele şi laşi pe foc câteva minute, cât să se îngroaşe.

Opăreşti roşiile, le decojeşti, le tai bucăţi şi le adaugi în oala cu ciorbă împreună cu sosul alb. Potriveşti de sare şi pui zahărul. La final acreşti cu oţet şi presari verdeaţa tocată.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.