Ciorba de fasole in bol de paine

Printeaza

Ciorba de fasole in bol de paine din: fasole boabe, costita afumata, ceapa, morcovi, ulei de masline, suc de rosii, foaie de dafin, sare, piper, cimbru, patrunjel verde, ardei, telina, busuioc, faina, apa calduta, drojdie, sare, ulei de masline.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_in_bol_de_paine

  • 500 g fasole boabe
  • 400 g costita afumata sau kaizer
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 cana suc de rosii
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • cimbru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • 2 ardei
  • 1 telina
  • 1 lingurita busuioc uscat

pentru paine:

  • 500 g faina
  • 200 ml apa calduta
  • 20 g drojdie
  • sare
  • 3 linguri ulei de masline

 

Mod de preparare:

Alegi fasolea, o speli şi o pui la înmuiat de seara. A doua zi, o fierbi 20 de minute, scurgi apa şi o înlocuieşti cu apă caldă uşor sărată, cât să depăşească boabele cu 10 cm. Adaugi în ciorbă foaia de dafin.

Cureţi, speli şi tai în cubuleţe legumele proaspete. După ce boabele de fasole au fiert şi s-au înmuiat, încingi uleiul într-o tigaie şi rumeneşti costiţa sau kaizerul tăiate mărunt.

Stingi cu sucul de roşii, după care pui în ciorbă kaizerul şi sucul de roşii, busuiocul, cimbru, piper şi sare după gust, precum şi verdeaţa fin tocată.

Dacă doreşti o ciorbă mai fluidă, înainte de a o condimenta, diluezi cu apă fierbinte, după dorinţă. Stingi focul şi acoperi vasul cu un capac.

Pentru aluatul de pâine, frămânţi făina cu apă călduţă, în care ai dizolvat drojdia şi puţină sare. Incorporezi 2 linguri ulei şi continui să frămânţi, până când aluatul nu se mai lipeşte de mână.

Acoperi vasul şi laşi aluatul să crească într-un loc călduros.

Impărţi aluatul în 6 mici sfere şi pui bucăţile în forme rotunde, mai înalte, unse cu ulei. Lasi aluatul să crească în forme, după care le introduci în cuptor, la foc mediu şi laşi pâinile să se rumenească.

Le scoţi din forme, le tai câte un căpăcel, le scobeşti de miez, apoi le mai laşi 5 minute în cuptor, pentru a se usca în interior.

Serveşti ciorbiţa de fasole în bolurile de pâine, alături de ceapă roşie de apă sau ardei iute.

Ciorba de fasole in bol de paine

Ciorba_de_fasole_in_bol_de_paine

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Cea mai buna ciorba, mai ales daca-i in bol de paine 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.