Ciorba de fasole cu tarhon

Printeaza

Ciorba de fasole cu tarhon din: fasole, ceapa, faina. bicarbonat, patrunjel, tarhon, ulei, otet, sare.

Ingrediente:Ciorba de fasole cu tarhon

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 2 linguri de făină
  • 1 vârf de cuţit de bicarbonat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 le­gătură tarhon
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri oţet
  • sare

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală şi se lasă la înmuiat din ajun. Se fierbe în trei ape, apoi se adaugă bicarbonatul, se scurge, se clăteşte cu apă caldă şi se pune în altă apă caldă să fiarbă mai departe, înţr-o tigaie se încinge uleiul, se presară făina şi se amestecă bine.

Rântaşul se stinge cu apă, se mai lasă puţin la fiert, apoi se toarnă peste fa­sole împreună cu ceapa curăţată şi tocată mă­runt. Când fasolea este fiartă se potriveşte de sare, se adaugă tarhonul şi verdeaţa tocate mă­runt.

Se acreşte cu oţet.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cea mai buna e ciorba de fasole cu tarhon

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.