Ciorba de fasole cu sfecla rosie

Printeaza

Ciorba de fasole cu sfecla rosie

Ingrediente:Ciorba de fasole cu sfecla rosie

  • 300 g fasole boabe (de preferat cu bobul mic)
  • 1 sfeclă roşie (de 200-350 g)
  • 1-2 morcovi
  • 2 cepe
  • 1 ardei gras
  • 3-4 roşii
  • borş sau zeamă de castraveţi muraţi
  • leuştean
  • frunze de ţelină
  • 1 linguriţă condiment
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli fasolea şi o laşi la înmuiat în apă rece de seara până dimineaţa. A doua zi o limpezeşti în 2-3 ape şi o pui la fiert în apă rece.

Cureţi morcovul, ceapa, ardeiul gras, roşiile şi sfe­cla roşie. Dai morcovul pe râzătoare, tai ardeiul şi ceapa mărunt şi le căleşti împreună. Când fasolea a fiert pe jumătate, pui legumele călite şi laşi să fiarbă.

După ce toate au fiert bine, adaugi roşiile şi sfecla (crudă) date pe râzătoare. Mai laşi 20-25 de minute la fiert, pui condiment după gust, acreşti cu borş sau cu zeamă de castraveţi şi presari leuşteanul şi frunzele de ţelină tăiate mărunt.

 

Poftă bună!

1 comentariu

  1. Imi place ciorba de fasole, dar cat mai simpla.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.