Ciorbă de fasole cu gogonele si verdeata

Printeaza

Ciorbă de fasole cu gogonele si verdeata din: fasole boabe, gogonele murate, boia de ardei dulce, gogonele murate, leustean, patrune, ceapa, morcov, pastarnac, ulei, sare, piper, cimbru.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_si_verdeata

  • 400 g fasole boabe
  • 4 gogonele murate
  • 1 lingurita boia de ardei dulce
  • 1/2 l zeama de la gogonele murate
  • frunze de leustean si patrunjel tocate
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 1 pastarnac
  • ulei
  • sare
  • piper
  • o crenguta de cimbru

 

 

Mod de preparare:

Ţii fasolea un timp în apă rece, apoi o speli şi o fierbi. Arunci prima apă în care ai fiert fasolea şi o înlocuieşti cu apă caldă.

Pui din nou faso­lea la fiert şi adaugi ceapă tocată, sare şi piper. Când fasolea este fiartă pe jumătate, pui rondele de morcov şi păs­târnac şi laşi la fiert.

Apoi adaugi crenguţa de cimbru, zeama de la gogo­nelele murate şi gogonelele tăiate bucăţi. Mai fierbi totul 10 minute.

La urmă presari leuşteanul şi pătrunjelul tocate mărunt, iar pentru culoare, adaugi boiaua de ardei.

Ciorbă de fasole cu gogonele si verdeata

Ciorba_de_fasole_cu_gogonele_si_verdeata

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ciorba de fasole boabe cu bors sau zeama de varza

Ciorba de fasole boabe cu bors sau zeama de varza

Ciorba de fasole boabe cu bors sau zeama de varza din: fasole boabe, morcov, patrunjel, ardei, ceapa, bulion, bors, cimbru, ulei, leustean, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole boabe (uscată) 1 morcov 1 pătrunjel (rădăcină) 2-3 ardei graşi (dacă este sezonul) 2 cepe 1 lingură bulion 1 I borş (sau zeamă de varză) cimbru 3 linguri […]

Ciorba de fasole uscata

Ciorba de fasole cu salata verde

Ciorba de fasole cu salata verde din: fasole, costita, zer, salata verde, smantana, sare, piper. Ingrediente: 350 g fasole uscată 350 g costiţă afumată 1 litru zer 1 căpăţână salată verde smântână sare otet   Mod de preparare: Fasolea se pune la înmuiat în apă rece. A doua zi se pune la fiert în apă […]

 

Ciorbă ardelenească de fasole verde

Ciorba de fasole verde cu lapte acru

Ciorba de fasole verde cu lapte acru din: fasole verde, ceapa, rosii, lapte batut, faina, sare. Ingrediente: 1/2 kg fasole verde 3 cepe 2-3 roşii (sau 2-3 linguri bulion) 1 I lapte bătut (acrit bine) 1 lingură făină sare   Mod de preparare: Se pune la fiert o oală cu 2 I de apă fără […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.