Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Printeaza

Ciorba de fasole cu ciolan afumat

Ingrediente:Ciorba de fasole cu ciolan afumat

  • 1 kg fasole uscata alba
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1/2 capatana telina
  • 1 radacina patrunjel
  • 1 ardei gras
  • 2 linguri pasta de tomate
  • 1 lingurita cimbru pisat
  • 1 ciolan afumat circa 1,5 kg
  • 5 l apa

 

Mod de preparare:

Se pune fasolea in apa rece cu 10 ore inainte de a se gati, se opareste de 2-3 ori si se scurge apa, dupa care se pune la fiert impreuna cu ciolanul afumat in apa rece.

Se ia spuma de cate ori este nevoie. Se incearca fasolea, se capteaza cateva boabe in lingura si se sufla usor spre ea, daca se cojeste, adaugam zarzavaturile intregi si lasam sa fiarba pana cand carnea de pe ciolan se decojeste iar fasolea incepe sa se farame.

Scoatem osul de la ciolanul afumat si zarzavaturile fierte. Adaugam pasta de tomate si cimbrul si dregem de sare.Se serveste cu salata de ceapa rosie sau muraturi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.