Ciorbă de fasole cu afumătură si legume

Printeaza

O reteta delicioasa de ciorba cu: fasole alba, ceapa, morcov, albitura, telina, ardei verde, cimbru, foi de dafin, afumatura, piper, sare.

Ingrediente:

  • 300 g fasole albă
  • 400 g ceapă
  • 300 g morcov
  • 100 g albitură
  • 200 g ţelină
  • 200 g ardei verde şi roşu
  • 3 crenguţe de cimbru
  • 4 foi de dafin
  • 2 kg de afumătură (costiţă, coaste sau ciolan)
  • 2 g piper
  • sare după gust

 

Mod de preparare:

Fasolea boabe se fierbe jumătate, se scurge şi se adaugă peste zarzavatul care a fost curăţat, spălat, tocat cubuleţe şi călit uşor. Afumătură se spală, se opăreşte şi se pune la fiert.

Când este aproape fiartă, se amestecă împreună cu fasolea şi zarzavatul, se adaugă suc de roşii, cimbru şi se fierbe până când fasolea este moale. Se dă gust cu sare şi piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.