Ciorba de fasole ca in Bucovina

Printeaza

O reteta de ciorba de fasole cu carnat afumat fasole alba, kaizer afumat, albiura, morcov, ceapa, mujdei, fidea, rosii in bulion, sare, cimbru si otet.

Ingrediente:Ciorba de fasole ca in Bucovina

  • 300 g fasole alba
  • 1 cârnat afumat
  • 100 g kaizer
  • albitură
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • mujdei
  • 50 g fidea
  • 150 g roşii în bulion
  • sare
  • cimbru
  • oţet

 

Mod de preparare:

Fierbi fasolea albă într-o cratiţă, schimbi apa de câteva ori. în ultima apă pui puţină sare. Adaugi morcovii şi albitura, date pe răzătoarea mică, ceapa curăţată, spălată şi tocată şi mujdeiul.

 

Incorporezi cimbrul şi roşiile din bulion, care, în prealabil, au fost strecura­te printr-o sită. După ce au dat într-un clocot, pui fidea­ua.

 

Tai kaizerul şi cârnatul în feliuţe, pe care le căleşti 2-3 minute, apoi le adaugi peste ciorbă. Acreşti ciorba cu oţet cât este nevoie. Potriveşti cu sare, după gust.

Ciorbă de fasole ca in Bucovina

Ciorba de fasole ca in Bucovina

 

 

 

 

 

 

 

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.