Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Printeaza

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Ingrediente:

  • 150-200 g fasole boabe
  • un morcov
  • un pătrunjel
  • o ceapă de mărime potrivită
  • un ardei gras
  • două roşii
  • 150 g sfeclă roşie
  • borş
  • zeamă de castraveţi
  • zeamă de lămâie
  • suc de roşii
  • leuştean
  • frunze de ţelină
  • sare
  • ulei

 

Mod de preparare:

Fasolea se curăţă de impurităţi, bob cu bob, apoi se pune în apă rece şi se lasă până a doua zi, când se spală din nou cu apă rece şi se pune la fiert tot în apă rece cât cuprinde.

Zarzavatul şi ceapa, date pe răzătoarea cu găuri mari, se călesc timp de două minute în ulei şi se adaugă în oala cu fasole. Când fasolea este bine fiartă, se pun ardeiul tăiat în feliuţe, roşiile tocate, sfecla rasă şi se mai fierb aproximativ 30 minute, potrivindu-se apoi gustul cu sare şi com­pletând cu apă, dacă ciorba este prea deasă.

Se acreşte după gust şi se aromează cu leuştean din belşug şi funze de ţelină, tocate mărunt. Se poate consuma şi rece.

Ciorbă de fasole boabe cu sfecla rosie

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • ciorba de fasole cu sfecla rosie
  • bors cu fasole si sfecla rosie
  • bors cu sfecla rosie si fasole

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.