Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură

Printeaza

Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură din: suc de rosii, fasole boabe, afumatura cu os, ceapa rosie, morcovi, pastarnac, telina, radacina de patrunjel, usturoi, foi de dafin, rozmarin, cimbru, sare, piper, otet de mere.

Ingrediente:Ciorba_de_fasole_boabe_cu_rozmarin_si_afumatura

  • 400 ml suc de roșii
  • 400 g fasole boabe
  • 400 g afumătură cu os cu tot (ciolan, jambon afumat, scăricică etc.)
  • 2 cepe roșii
  • 2 morcovi
  • 1 păstârnac
  • 2 rădăcini de pătrunjel
  • 1 țelină
  • 4 căței de usturoi
  • 1 ardei
  • 2-3 foi de dafin
  • verdețuri: 5 fire de rozmarin proaspăt și 5 rămurele de cimbru
  • sare
  • piper
  • oțet de mere

 

 

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală în câteva ape reci și se pune la înmuiat cu o seară înaintea preparării.

A doua zi, fasolea se scurge bine de apa în care s-a înmuiat și se clătește sub jet de apă rece.

Se pune fasolea într-o oală, se acoperă cu apă rece și se pune pe foc.

Se dă în clocot și imediat se scurge de apă în care s-a opărit, clătindu-se bine cu apă rece.

Fasolea opărită se pune într-o oală împreună cu afumătura și foile de dafin, se acoperă cu apă rece din belsug și se pun pe foc.

Se adună spuma care se formează la suprafață. Se spală, se curăță și se toacă toate legumele.

După ce carnea afumată și fasolea au fiert împreună timp de 1 oră, se adaugă legumele tăiate în cuburi, împreună cu rozmarinul și cimbrul legate într-un buchețel, pentru a le îndepărta mai ușor la sfârșit.

Pe măsură ce apa se evaporă, se completează cu apă caldă.

Se adaugă bulionul și usturoiul zdrobit și se mai fierbe totul împreună 4-5 minute.

Când carnea afumată este fiartă, se dezosează, se taie cubulețe sau fâșii. La final se drege gustul ciorbei de sare și se adaugă mult piper macinat și oțet după gust.

Se presară rozmarin verde tocat și se acoperă cu un capac pentru cateva minute.

Se servește fierbinte cu murături.

 

Ciorbă de fasole boabe cu rozmarin şi afumătură

Ciorba_de_fasole_boabe_cu_rozmarin_si_afumatura

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.