Ciorba de fasole acrita cu gutui

Printeaza

O reteta de ciorba cu fasole alba, ceapa, morcov, pastranac, gogosari, rosii, gutui, cimbru, zahar, sare si leustean.

Ingrediente: Ciorba de fasole acrita cu gutui

  • 172 kg fasole albă
  • 4-5 cepe
  • 1 morcov
  • 1 păstârnac
  • 2 gogoşari
  • 5 roşii
  • 2 gutui
  • 1 linguriţă cimbru
  • 2 linguriţe zahăr
  • sare
  • câteva fire de leuştean verde

 

Mod de preparare:

Alegi şi speli fasolea şi o pui la înmuiat 2-3 ore cât să se umfle boabele. Fierbi apă separat şi după ce s-au umflat boabele le răstorni în apa fiartă şi continui fier­berea, la foc iute. După câteva clocote, apa devine galbenă şi o arunci.

Pui din nou apă, tot fiartă separat, şi laşi să fiarbă. în acest timp te ocupi de gutui cărora le înlături căsuţa tare şi le pui la fiert tăiate cubuleţe cu tot cu coajă. Adaugi zahărul şi când fasolea este complet fiartă îi pui fiertura de gutui.

Le laşi să fiarbă timp în care căleşti roşiile în puţin ulei şi apoi le pui în oală peste restul ciorbei. După 2-3 clocote potriveşti de sare, cimbru şi verdeaţă şi stingi focul.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.