Ciorbă de dovlecei

Printeaza

Ciorbă de dovlecei

Ciorbă de dovlecei

Ingrediente:

  • 4 dovlecei
  • un morcov
  • o ţelină
  • o rădăcină de pătrunjel
  • o ceapă albă
  • două legături de ceapă verde
  • un fir de usturoi
  • 4 roşii
  • doi ardei capia
  • 250 ml borş
  • 3 linguri de ulei
  • orez
  • sare, piper
  • leuştean
  • lămîie
  • zeamă de varză murată

Preparare:

Dovleceii se curăţă de cotor, se spală, se taie felii mai groase şi se pun într-un castron.

Ceapa albă se curăţă de foi, se spală, se dă pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pune într-o oală în care fierb doi litri de apă.

Morcovul, ţelina şi rădăcina de pătrunjel se curăţă de coajă, se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun în oală.

Cînd legumele sînt aproape fierte se adaugă dovleceii, ardeii tăiaţi rondele, două linguri de orez, uleiul, sarea şi piperul.

Se fierb timp de zece minute, se adaugă roşiile date pe râzătoare, borşul fiert separat, ceapa verde şi usturoiul curăţate şi tăiate mărunt.

Se condimentează dacă mai este nevoie, se fierbe încă zece minute, se opreşte focul şi se presară leuştean tocat.

In loc de borş se poate folosi zeamă de varză murată sau suc de lămîie.

Ciorbă de dovlecei

Ciorba de dovlecei.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.