Ciorba de dovlecei cu pui

Printeaza

Ciorba de dovlecei cu pui din: piept de pui, dovlecei, ceapa, morcov, telina, mazare, ardei, rosii, usturoi, orez, bors, ulei, chimen, sare, fidea, leustean.

Ingrediente:Ciorba de dovlecei cu pui

  • două piepturi de pui
  • doi dovlecei
  • două cepe
  • un morcov
  • un sfert de ţelină
  • 200 g mazăre
  • un ardei gras
  • 4 roşii
  • 3 căţei de usturoi
  • 50 g orez
  • 200 ml borş
  • 3 linguri de ulei
  • seminţe de chimen
  • sare
  • leuştean
  • fidea

 

Mod de preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori. Ardeiul gras se curăţă de seminţe şi se taie în cubuleţe. Morcovul şi ţelina se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari şi se pun lângă ardei.

Se fierb trei litri de apă, se adaugă legumele tocate, sarea şi se lasă să clocotească. Când sunt pe jumătate fierte se pun piepturile de pui tăiate cubleţe, dovleceii tăiaţi felii, mazărea spălată şi orezul. Se adaugă uleiul, sarea şi se lasă la fiert timp de 15 minute.

Se pun borşul şi roşiile date pe râzătoare, verdeaţa tocată, o linguriţă de seminţe de chimen şi usturoiul pisat. Se mai fierbe timp de zece minute, se opreşte focul, se presară leuştean tocat şi se aco­peră cu un capac ca să se îmbine aromele. In loc de orez se poate folosi fidea, ruptă în bucăţele mici.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.