Ciorbă de dovlecei cu afumătură

Printeaza

Ciorbă de dovlecei cu afumătură din: dovlecei, carne afumata, ceapa, orez, galbenus, smantana, marar, sare, piper, zahar.

Ingrediente:Ciorba_de_dovlecei_cu_afumatura

  • 600 g dovlecei
  • 200 g carne afumata sau costita, ciolan, sunca
  • 1 ceapa
  • 2 linguri orez
  • 1 galbenus
  • 150 ml smantana
  • 1 legatura marar
  • sare
  • piper
  • zahar

 

Mod de preparare:

Puneţi carnea spălată şi tăiată la fiert în 31 apă rece, împreună cu ceapa tocată mărunt, sare şi piper. Când carnea s-a înmuiat, adăugaţi în oală orezul spălat în mai multe ape şi dovleceii tăiaţi in feliuţe sau cubuleţe. Fierbeţi ciorba la foc potrivit.

Când toate ingredientele sunt fierte, luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi treptat gălbenuşul frecat cu smântână şi cu 2 linguri apă rece. Amestecaţi şi dacă este ciorba prea acră, adăugaţi puţin zahăr.

Ciorbă de dovlecei cu afumătură

Ciorba_de_dovlecei_cu_afumatura

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.