Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare

Printeaza

Ciorba de dovlecei, cartofi si aripioare

 Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare

Ingrediente:

  • 500 g aripioare de pui
  • 2 dovlecei
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras roşu
  • 3 cartofi
  • 1-2 căni suc de roşii
  • 1 lingură orez
  • 1 ţelină mică
  • 1 ceapă
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 legătură leuştean
  • sare
  • ulei
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Cureţi morcovul, ceapa, ţelina şi ardeiul gras, apoi dai morcovul pe răzătoarea cu ochiuri mici, iar celelalte legume le tai cubuleţe şi le pui pe toate să se călească în oala în care găteşti ciorba.

Când s-au aurit torni apă şi laşi să fiarbă. Speli apoi bine aripioarele, le cureţi şi le pui în oală să fiarbă. Intre timp cureţi cartofii şi dovleceii, îi tai cubuleţe şi îi pui în oală împreună cu orezul, dar numai atunci când carnea este pe jumătate fiartă.

Ciorba de dovlecei, cartofi si aripioare1

După ce au fiert legumele, torni şi sucul de roşii, potriveşti gustul de sare, dea în câteva clocote şi adaugi verdeaţa spălată şi tăiată mărunt. Dai oala deoparte, apoi adaugi oul bătut şi amesteci repede.

Ciorbă de dovlecei, cartofi si aripioare

Ciorba de dovlecei, cartofi si aripioare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.