Ciorba de curcan cu taitei

Printeaza

Ciorba de curcan cu taitei din: carne de curcan, ceapa, morcov, telina, pastarnac, rosii, ardei, bors, usturoi, marar, sare, piper, faina.

Ingrediente:Ciorba de curcan cu taitei

  • 700 g carne de curcan
  • două cepe
  • un ou
  • un morcov
  • o jumătate de ţelină
  • un păstârnac
  • 5 roşii
  • un ardei iute
  • 300 ml borş
  • doi căţei de usturoi
  • mărar
  • sare
  • piper
  • făină
  • apă

 

Mod de preparare:

Carnea de curcan se taie în bucăţele. Cepele se curăţă, se spală şi se taie în sferturi. Morco­vul, ţelina şi păstârnacul se curăţă de coajă şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari sau se taie în cubuleţe. Intr-un vas se amestecă o ceaşcă de apă cu oul bătut, puţină sare şi făină cât cuprinde, ca să iasă un aluat potrivit de tare.

Se întinde o foaie subţire, se rulează şi se taie în fâşii subţiri. Se desfac rondelele obţinute, se amestecă bine cu puţină făină şi se lasă 15 minute să se usuce. Carnea de curcan se pune la fiert într-un vas cu apă. Se ia spuma de câte ori este nevoie, apoi se adaugă legumele tocate.

Când carnea este aproape fiartă se adaugă roşiile date pe râzătoare, borşul, piperul şi sarea după gust. La sfârşit se adaugă tăiţeii. Se lasă să fiarbă timp de zece minute, se adaugă ardeiul iute crestat, usturoiul şi se ia de pe foc. Se lasă câteva minute, apoi se scoate usturoiul şi ardeiul iute.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.